главна снимка начало

СУ откри новата учебна година

Най-старото висше училище у нас, Софийският университет "Свети Климент Охридски", откри тържествено 124-та си учебна година, информира БНР.

Според ректора на учебното заведение професор Иван Илчев тя започва в смутно време. "Сурогатното образование ражда сурогатна култура", акцентира още в приветствието си по случай откриването Илчев.

В следващия месец ни предстои да чуем как всички кандидати за славата ще се кълнат в образованието и науката, в бъдеще, както са го правили досега от години насам, защото това, което става сега в страната, е същото, което става с висшето образование. Сещаме се за решителни мерки едва, когато ситуацията гръмне, каза още ректорът.

Според него едва ли има държава в Европа, където да се дават толкова малко средства и да се обръща толкова малко внимание на качественото образование и наука.

Образователният министър Сергей Игнатов заяви, че повече пари за образование ще има, когато депутатите гласуват бюджета в пленарна зала.

Имаме амбицията, и финансовият министър нееднократно го е заявявал, за сферата на образованието и науката да бъдат отделени повече средства, заяви Игнатов.

Източник: actualno
от 2011-09-29 14:38:19

Реклама Карта на сайта Контакти Условия за ползване Често задавани въпроси