главна снимка начало

Рекорден брой западни университети искат наши студенти

Представители на 52 западни топ-университета ще вземат участие в 20-то юбилейно изложение на проекта „Световно образование", което ще се проведе на 8 и 9 октомври, 2011 г. в столичния хотел „Хилтън". Те ще стартират кандидатстудентската кампания за прием на българи за учебната 2012-2013 г.

Предпочитани британски държавни университети за първи път ще обявят новите си такси за обучение, след одобрението им от Британската служба за равен достъп до образование.

"Целта ни е да предоставим максимално ранна и точна информация за новите такси в Англия, за да осигурим на българските кандидати прием в най-добрите специалности на елитни западни университети", заяви Ирина Христова, управител на фирма „Интеграл" - координатор на проекта. Новите британски такси ще окажат влияние върху приема на студенти и в други европейски държави заради очакваното пренасочване на част от кандидатите към страни като Уелс, където цената се запазва 3 450 паунда и Шотландия, където обучението е безплатно, но местата са ограничени", коментира още Христова в навечерието на форума.

Въпреки новите такси, организаторите не очакват отлив от обучението в Англия заради запазения механизъм за студентски кредити, който покрива изцяло таксата за обучение и позволява на студентите да стартират следването си с 800 паунда средномесечна издръжка за живот.

Изложението представя 15 водещи холандски университета, сред които хитовите Хага, Вагенинген, Маастрихт и Грьонинген. Световно образование ще предложи и безплатен прием за всички университети в Холандия преди старта на холандската централизирана система за прием, подаването на документи през която ще се извършва срещу 50 и 100 евро.

Посетителите ще се информират как да кандидатстват за студентски кредит в Холандия и Великобритания и кои специалности могат да изучават в Швеция, Дания, Норвегия и Финландия на английски език. За първи път в България се представя и Американският университет в Солун, който ще отпусне стипендия в размер на 85% от таксата за обучение.

Безплатни консултации за избор на специалност, университет и езикова подготовка с Кеймбридж-сертификати са част от акцентите на форума.

Предвид големия брой посетители и важността на информацията, след София, изложението ще се проведе и в градовете Пловдив, Велико Търново, Варна и Русе.

източник: actualno
от 2011-10-05 15:58:48

Реклама Карта на сайта Контакти Условия за ползване Често задавани въпроси